ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Стефан Аладжов пред Nostrabet: Криехме се два дни по къщите, ако не бием ЦСКА

0
Стефан Аладжов
Снимка: Стефан Аладжов Източник: Левски ТВ

Стефан Аладжов е едно от големите имена в историята на Левски и българския футбол, и ще бъде запомнен като еталон за ляв защитник. Освен всичко друго, със синия екип той има и 9 победи над ЦСКА в родния шампионат.

В събота предстои поредното издание на Вечното дерби и по този повод www.russianwifedating.com потърси Аладжов, за да разбере неговите очаквания за това историческо съперничество по нашите терени.


Г-н Аладжов, като играч на Левски имате доста приятни спомени от срещите с ЦСКА. Кои от тези девет победи са Ви най-скъпи?

– Бих казал, всичките до една, тъй като по мое време двата отбора бяха най-силните в България и бе въпрос на чест и престиж да спечелиш този мач. Как да забравя онова 7:2 с хеттрика на Гунди, Лека му пръст, или 5:2 с четирите гола на Котков, нека душата му почива в мир. Веднъж ги сразихме и с 4:1, после пак с 4:1, но тогава бях контузен. Един път ни водеха с 2:0 в началото на второто полувреме, но Кирил Миланов и Павел Панов, Бог да ги прости, изравниха. В последната минута пък Войн Войнов фиксира пълния обрат за 3:2 от дузпа и сътвори популярния рефрен “Хей, чуй ЦСКА, 2:0, 3:2“. Спомням си и двубой от последния кръг на 1979-а, когато надделяхме с 2:1 и станахме шампиони. Антон Милков, Мир на праха му, откри резултата малко след почивката те изравниха, но Тодор Барзов ги довърши с гол-шедьовър.

Как приемахте загубите?

– Вижте, аз много повече съм бил победител, отколкото губещ в тези мачове. Ще ви призная обаче, че се криехме по два дни в къщите си, ако не бием ЦСКА. Същото се отнасяше и при загуби от други отбори, включително и от Реал Мадрид.

Има ли фаворит за предстоящия сблъсък?

– Да го кажа така – Левски ще влезе с по-малко напрежение в мача, след като е уверен и стабилен този сезон, и се бори за титлата, докато те още търсят себе си след кошмарната серия от загуби, която ги задържа близко до дъното.

Поражението от Септември ще разклати ли още повече ЦСКА?

– Те и без него са достатъчно разклатени, но пък от друга страна сега ще бъдат по-амбицирани да се докажат в най-важния мач. Друг обаче е въпросът доколко Левски ще им позволи това.

Да разбирам ли, че сте оптимист, че ?сините“ ще ликуват?

– Прогнози за тази среща е рисковано да се правят, но аз като левскар се надявам ние да спечелим, за да не изоставаме от първия и да задълбочим кризата в ЦСКА. А и една победа на Левски ще е най-хубавият подарък за рождения ми ден.

Как се печели Вечното дерби?

– Печели се със сърце, душа и психика. Също и с характер. Много важно ще бъде играчите на Левски да излязат навити, но не и пренавити.

По силите на Станислав Генчев ли е да надхитри колегата си?

– Със сигурност Станислав ще подготви някоя уловка, тъй като има богат тактически арсенал и играта му е ясна. Щом за толкова кратко време успя да преобрази нашия отбор, значи има качества и ми се иска да вярвам, че това е правилният треньор за Левски.

Очаквате ли резултатен мач?

– С оглед на ситуацията в двата отбора, трите точки ще бъдат най-важни, и затова допускам, че е възможно да станем свидетели на предпазливи и внимателни действия, както и на дебнене по терена. Така че, ако не влезе рано гол и мачът не се отвори, нищо чудно да не се стигне до голово зрелище.

Кой може да е козът на Левски за успех?

– Ще зависи от това как нашият треньор е подготвил отбора и доколко неговите играчи ще изпълнят поставените задачи. Но тук се сещам, че само преди дни беше премиерата на филма за Гунди, който ме просълзи. Така че, ако на чужденците в Левски им разкажат какво означава Георги Аспарухов за клуба, и те и българите в състава се вдъхновят от Гунди и покажат неговия левскарски дух, ще ?полетим“ на зеления правоъгълник.

Като бивш ляв бек, как виждате изявите на Майкон?

– По всичко изглежда, че той може да се превърне в успешен трансфер. Нека обаче изчакаме още малко, за да видим дали ще успее да поддържа постоянно добро игрово ниво в следващите месеци. Тук искам да кажа, че харесвам много и Цунами, който почна отляво в защита, но този сезон го пускат в центъра на отбраната. И защото го харесвам и е много важен за нашия тим, бих искал да му кажа да спре до говори със съдиите, тъй като рискува да си вади картони с лека ръка и в хода на сезона да не може да помага на отбора заради наказания.

Какво е нужно на Левски, за да остане в битката за титлата до края и по възможност да я вдигне?

– Може би ни трябват ни още двама-трима нови качествени играчи в офанзивен план, за да повишат още вътрешната конкуренция и задължително да победим Лудогорец в следващите две срещи с тях. Дано да губим и колкото се може по-малко точки, тъй като виждате, че за 11 мача вече изгубихме 8, докато разградчани в 10 срещи изгубиха само две.

Вашето послание към публиката на Левски?

– Пожелавам на нашите фенове да останат 12-ия ни играч, в което не се съмнявам, и да продължават да подкрепят все така всеотдайно и страстно футболистите. Нека те да знаят, че Левски е тръгнал по верния път и скоро ще ги зарадва, като сбъдне мечтата на по-младите поколения.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.