ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Реал се измъкна „сух“ във Виго благодарение на вездесъщия Белингам (ВИДЕО + СНИМКИ)

0
Селта Виго - Реал Мадрид
Снимка: БТА / BTA

Испанският вицешампион Реал Мадрид продължава със стопроцентовия си актив от началото на сезона и в третия кръг от Ла Лига записа нов успех с минималното 1:0 като гост на Селта Виго. Победата не дойде никак лесно, а героят за ?Лос бланкос“ отново бе Джуд Белингам, който се разписа в 81-ата минута.


Селта стартира смело и създаде напрежение пред дебютиращия на вратата за Реал – Кепа Арисабалага. Още в петата минута, след центриране от корнер, се стигна до суматоха в наказателното поле и удар на Фран Белтран, който Странд Ларсен отклони в мрежата на гостите. След консултация със системата ВАР съдията Исидро Ескудеро отмени гола, като причината беше, че Ларсен е фаулирал Кепа във въздушно единоборство преди изстрела на Белтран.

Селта Виго - Реал Мадрид

В 18-ата минута пък се контузи Винисиус Жуниор, който получи разтежение и не можа да продължи, а вместо него в игра влезе привлеченият това лято Хоселу.

Селта Виго - Реал Мадрид

Две минути преди края на първата част Джуд Белингам подаде именно на Хоселу, който преодоля вратаря Иван Вийяр, но таранът на Реал се намираше в засада и този гол също не беше зачетен.

Гостите се активизираха през втората част и в 68-ата минута получиха право да изпълнят дузпа. Отново Белингам беше основната фигура, след като изведе на скорост Родриго, а Вийяр закъсня да спре бразилеца и го събори в наказателното поле. Първоначално Хоселу взе топката и се готвеше да изпълни дузпата, но след това с отговорността се нагърби Родриго. Вийяр обаче усети посоката на удара и запази нулевото равенство с чудесно спасяване.

Селта Виго - Реал Мадрид

Реал все пак нанесе своя удар девет минути преди края на редовното време. Тогава Тони Кроос центрира от корнер, Хоселу отклони топката на далечната греда към Белингам, а англичанинът я прати в мрежата за 0:1. Това беше четвърти гол за халфа в третия му мач в Ла Лига.

Селта Виго - Реал Мадрид

Селта Виго - Реал Мадрид

По този начин Реал остава лидер с пълен актив от точки – 9 след три победи като гост до момента, докато Селта остава с една точка на 16-ата позиция. В следващия кръг ?Лос бланкос“ приемат Хетафе, докато Селта гостува на Алмерия.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.