ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ливърпул срещу Челси прогноза: последни новини, състави и още

0
Челси - Ливърпул
Снимка: БТА
Прогноза
Над 2,5 гола1.421.45

*Коефициентите подлежат на промяна

Ливърпул?приема?Челси?в мач от осмия кръг на Висшата лига. Сблъсъкът е от 18:30 часа на 20 октомври, неделя, на стадион ?Анфийлд“ в Ливърпул. Ще бъде ръководен от английския съдия Джон Брукс.


Последни новини за Ливърпул

Арне Слот ще е без контузените Харви Елиът и Алисон Бекер. Под въпрос е Федерико Киеза. Алексис МакАлстър обаче се завръща в игра за „червените“, след като по-рано през седмицата игра 66 минути за Аржентина. Преди това лекуваше травма. Всички останали играчи са налични, като няма и наказания.

Това е отлична новина за феновете на Ливърпул, защото за пръв път от много време отборът им може няколко поредни седмици да разчита на почти пълния си потенциал. Липсата на отсъстващи се отразява на добрата форма.

Коди Гакпо и Райън Гравенберх
Ливърпул, Коди Гакпо и Райън Гравенберх (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Ливърпул е на първо място във Висшата лига с 18 точки от 21 възможни. Загубата с 0:1 от Нотингам Форес на „Анфийлд“ е единственият шок от началото на кампанията. Всички останали срещи бяха спечелени убедително. В Шампионска лига пък бяха надвити два италиански съперника – Милан (3:1) и Болоня (2:0).


Последни новини за Челси

Мениджърът Енцо Мареска най-сетне ще може да разчита на своя капитан – Рийс Джеймс. Английският защитник не е играл от август месец, но вече е готов на 100%. Наказани обаче са Марк Кукурея и Уесли Фофана. Подобно на Слот и Мареска не може да се оплаче от особено много липсващи и ще излезе с почти най-доброто в неделя.

Настроението в отбора е високо след успешната серия от 5 поредни победи, която беше прекъсната от равенство с Нотингам Форест (1:1), но не успяло да помрачи позитивната тенденция за лондончани. През този сезон те най-после успяват да разгръщат своя огромен потенциал. До голяма степен породен от над 1 милиард евро инвестиции за нови футболисти през последните три години.

Челси
Челси - Манчестър Сити, съставът на "сините" (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Челси има 14 точки и заема 4 място във временното класиране. Единствената загуба до момента е при домакинство на Манчестър Сити (0:2). Тя обаче влиза в графата „очаквани“. В Европа се стигна до поражение с 1:2 от Сервет, но „сините“ не отдават голямо значение на учатието си в турнира Лига на конференциите.


Ливърпул – Челси един срещу друг

Двата отбора са играли 197 пъти във всички официални надпревари. Мърсисайдци са спечелили 86?от тях, а лондончани 65. Равенствата са 46 на брой.

През миналия сезон Ливърпул спечели домакинството си с 4:1, а на „Стамфорд Бридж“ срещата завърши 1:1. Двата отбора играха финал в Карабао Къп (Купа на лигата), който „червените“ спечелиха с 1:0 след продължения. В предходната кампания пък се стигна до две равенства – 0:0 и 1:1.


Вероятни състави

Ливърпул (4-2-3-1): Кевин Келъхър – Анди Робъртсън, Върджил ван Дайк, Ибрахима Конате, Трент Александър-Арнолд – Алексис МакАлстър, Раян Гравенберх – Луис Диас, Доминик Шобошлай, Мохамед Салах – Дарвин Нуньес

Челси (4-2-3-1): Роберт Санчес – Ренато Вейга, Леви Колуил, Рийс Джеймс, Мало Густо – Енцо Фернандес, Мойзес Кайседо – Джейдън Санчо, Коул Палмър, Нони Мадуеке – Николас Джаксън


Къде да гледаме Ливърпул – Челси по ТВ?

Двубоят ще бъде излъчван пряко в ефира на българската телевизия?Diema Sport 2. Онлайн ще се предава за потребителите на платформата PLAY DIEMA XTRA срещу абонамент.


Прогноза за мача

Очакванията ми са за много динамичен сблъсък с неспирни атаки към двете врати. Линията от 2,5 гола би трябвало да бъде премината с лекота. В първите си срещи от сезона Ливърпул демонстрираше отлична защита и запази няколко „сухи мрежи“, но впоследствие се забелязаха слабости в защитата на мърсисайдци.

Челси е съперник, който може да вкара дори повече от един гол на „Анфийлд“ без проблем. На свой ред обаче допуска детински грешки в отбрана.

Още прогнози за Ливърпул – Челси от тиспстъри може да видите в специалната секция на Nostrabet.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.