ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ювентус срещу Лацио: прогноза, последни новини, статистика и състави

0
Ювентус Лацио
Ювентус / Лацио (Снимки: БТА)
Прогноза
Победа за Ювентус или равенство (двоен шанс)1.271.28
Под 3.5 гола в мача1.251.25

*Коефициентите подлежат на промяна

Най-титулуваният отбор в Италия – Ювентус, посреща Лацио в едно от дербитата на осмия кръг в Серия А. Срещата на ?Алианц Стейдиъм“ в Торино е тази събота (19 Октомври) от 21:45 часа и ще бъде ръководена от рефера Джан Лука Саки.


Последни новини за Ювентус

Под ръководството на Тиаго Мота Ювентус намери стабилност и изглежда добре в началото на новия сезон. Отборът показва устойчивост, което се видя при страхотния обрат до 3:2 като гост на РБ Лайпциг в Шампионската лига, въпреки че торинци бяха с човек по-малко.

Интересното е да се отбележи, че когато ?биаконерите“ бият в шампионата досега, то е с класическото 3:0. Тимът, обаче, допусна грешна стъпка точно преди паузата за национални отбори, завършвайки наравно 1:1 у дома срещу Каляри, като доиграха и този мач с десет души.

Последните резултати на Юве показват, че тимът се справя добре в защита. От началото на сезона ?старата госпожа“ е допуснала едва едно попадение в Серия А, като то дойде именно в последния двубой. Общо, във всички турнири, вратарят Микеле Ди Грегорио е регистрирал само четири гола във вратата си.

Треньорът Тиаго Мота, обаче, ще трябва да се оправя без някои важни играчи, които са контузени за срещата с Лацио. Сред тях са Тимъти Уеа (навяхване на глезена), Николас Гонсалес (мускулни проблеми), Уестън Маккени (контузия в бедрото), Теун Копмайнерс (фрактура на ребро), Аркадиуш Милик (травма в коляното) и Глейсон Бремер (разкъсване на кръстни връзки), който е аут до края на сезона. Франсиско Консейсао пък е наказан, докато минимален шанс да попадне в групата има единствено Маккени. Пол Погба все още е наказан заради допинг, като се очаква много скоро договорът му да бъде официално прекратен.

Ювентус
Ювентус (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Ювентус все още е непобеден от началото на сезона и е трети в класирането към момента с актив от 13 точки след три победи и четири равенства в Серия А, като изостава с три от лидера Наполи. В Шампионската лига ?биаконерите“ също постигнаха два успеха над РБ Лайпциг и ПСВ Айндховен.

Хубаво е да отбележим, че ?старата госпожа“ не познава вкуса на поражението вече 15 поредни мача във всички турнири, а също така няма загуба в последните си 11 мача у дома. От друга страна, обаче, тимът на Мота не е стигал до успеха в последните си три мача на ?Алианц Стейдиъм“ в първенството (нулеви ремита срещу Рома и Наполи, както и 1:1 срещу Каляри).


Последни новини за Лацио

Лацио също има нов треньор през този сезон в лицето на Марко Барони, който се опитва да наложи атакуващ и динамичен стил. Това, обаче, доведе до много допуснати голове от страна на столичани – цели 11 в седем двубоя. Ако ?орлите“ успеят да стегнат защитата си, те дори могат да се прицелят в участие в Шампионската лига през следващия сезон, след като през тази кампания са в Лига Европа.

Лацио влиза в мача с Ювентус на гърба на победа с 2:1 у дома над Емполи преди паузата. Статистиката показва, че ?небесносините“ са вкарали гол във всеки един от деветте си мача във всички турнири до момента. В Серия тимът е реализирал 14 попадения, но в същото време е допуснал 11. Определено Лацио има някои слабости в защита, с които трябва да се справи.

Отборът от ?Олимпико“ няма да може разчита за сблъсъка с Ювентус на Мануел Лазари поради травма в подколянното сухожилие. С проблеми по време на паузата бяха още Матео Гендузи, Самуел Жиго и Патрик, но се очаква да бъдат на линия за събота.

Лацио
Лацио (Снимка: БТА)

Форма на отбора

Към момента Лацио заема четвъртата позиция в класирането с 13 точки, колкото има и Ювентус, след четири победи, едно равенство и две загуби. ?Бианкочелестите“, обаче, са в серия от четири поредни победи във всички турнири и ще влязат с оптимизъм за двубоя в Торино.


Ювентус – Лацио един срещу друг

В последните 64 мача помежду си Ювентус доминира с 34 победи срещу 16 за Лацио, докато 14 срещи са завършили наравно. Головата разлика в този период е 98:60 в полза на ?биаконерите“.

През миналия сезон двата отбора се изправиха един срещу друг четири пъти, като си размениха по една домакинска победа в Серия А (3:1 за Ювентус в Торино и 1:0 за Лацио в Рим) и на ?-финалите в Купата на Италия (2:0 за Юве и 2:1 за Лацио).

Конкретно на ?Алианц Стейдиъм“, Ювентус е непобеден в 19 от последните си 20 срещи срещу Лацио в Калчото. Така тимът на Марко Барони ще трябва да прекъсва негативна серия, защото няма успех над ?биаконерите“ като гост в предишните шест случая в първенството или от 2017-а година насам. ?Орлите“, обаче, имат шанс да запишат втора победна победа над този съперник за първи път от 2001-а година, ако стигнат до трите точки в събота.


Вероятни състави:

Ювентус (4-2-3-1): Микеле Ди Грегорио – Николо Савона, Пиер Калулу, Федерико Гати, Хуан Кабрал – Кефрен Тюрам, Мануел Локатели – Кенан Йълдаз, Никола Фаджоли, Андреа Камбиазо – Душан Влахович

Лацио (4-2-3-1): Иван Проведел – Адам Марушич, Марио Хила, Алесио Романьоли, Нуно Тавареш – Матео Гендузи, Николо Ровела, – Густав Исаксен, Булайе Диа, Матиа Дзакани – Валентин Кастеянос


Къде да гледаме Ювентус – Лацио по ТВ?

Срещата между Ювентус и Лацио ще бъде предавана в пряко предаване по MAX Sport 3 в HD качество в събота (19 Октомври) от 21:45 часа. За съжаление, онлайн мачът няма да бъде излъчван у нас, а който иска може да го намери в добрите стари платформи за стриймове в интернет.


Прогноза за двубоя

Срещата обещава да бъде напрегната и предизвикателна и за двата отбора. Малко вероятно е да видим много голове.

Лацио може да има силите да се противопостави на Ювентус и не е изключено да измъкне нещо от това си гостуване в Торино. Затова най-сигурно изглежда да се заложи на двоен шанс 1X.

Друг вариант е да се играе на общо под 3.5 гола в мача.

Още прогнози за Ювентус – Лацио от типстъри може да видите в специалната секция на Nostrabet!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.