ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Доминик Страйкър срещу Григор Димитров Превю: прогноза, новини и ТВ на живо

0
Григор Димитров
Григор Димитров, октомври 2024-а година (Снимка: БТА)
Прогноза
Победа за Григор Димитров1.181.20
Доминик Страйкър да не спечели сет1.651.60

*Коефициентите подлежат на промяна

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще се изправи срещу швейцареца Доминик Страйкър на ?-финалите на турнира на твърди кортове в зала от категория ATP 250 в шведската столица Стокхолм с награден фонд 767 455 евро. Срещата на Централни корт е последна по програма?за петък (18 Октомври) и ще стартира не преди 20:50?часа българско време.


Последни новини за Григор Димитров

В първия си мач?от надпреварата в Стокхолм българският тенисист записа победа с 2:0 сета [7:6 (1), 6:3] над французина Контан Алис. Григор е в половината на втория поставен Каспер Рууд и може да го срещне на полуфиналите, ако норвежецът преодолее нидерландеца и седми поставен в схемата Талон Грийкспор.

Димитров търси втора титла през сезона, след като спечели турнира в Бризбейн през януари, а надпреварата в Стокхолм е една от щастливите за бившия №3 в света. 33-годишният хасковлия, който е поставен под номер 3, е шампион тук от 2013-а година, когато завоюва първия си трофей от ATP. През 2014-а и 2017-а година Григор достигна до финалите, но ги загуби съответно от Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро. Той, обаче, е в негативна серия от две поредни загуби от предишните си две участия в състезанието през 2019-а и 2022-а година.

Въпреки това, българинът има голям шанс да задържи десетата си позиция в ранглистата и да добави ценни точки в надпреварата за участие във Финалите на ATP в Торино (Италия), за която се класират най-добрите осем тенисисти през годината. Към момента Григор е десети в тази класация.

Григор Димитров
Григор Димитров, октомври 2024-а година (Снимка: БТА)

Как завърши последният мач на Григор Димитров?

33-годишният Димитров се наложи със 7:6 (1), 6:3 срещу Контан Алис и прекъсна серия от две поредни загуби в шведската столица. Българинът изостана с пробив и 1:3 в първия сет, но веднага спечели подаването на французина и след това успя да изравни до 3:3. Последва нова равностойна игра, а при собствен начален удар хасковлията спаси три сетбола при 5:4 в полза на 27-годишния Алис. В последвалия тайбрек шампионът от 2013-а година не остави никакви шансове за своя противник и поведе в двубоя след категоричното 7:1.

Във втората част двамата тенисисти печелеха подаванията си. Григор Димитров поведе с 4:3, веднага след това направи пробив и сервира успешно за спечелване на двубоя, продължил 100 минути.

Григор записа осем аса и четири двойни грешки, като спаси три от четирите шанса за пробив на съперника. Българинът не показа най-добрата си игра на първи сервис, като процентът на вкаран такъв в мача бе едва 57, но все пак 82% точки на първо подаване. На втори сервис, обаче, бе доста по-успешен – 88% и 41% вкарани точки на второ подаване.


Последни новини за Доминик Страйкър

Швейцарецът Доминик Щефан Страйкър е на 22 години и в момента заема 317-ата позиция в световната ранглиста. Най-доброто му класиране е 88-о място през миналата година, когато достигна до 1/2-финалите на Next Gen Finals в Джеда (Саудитска Арабия), но отпада заради контузия, която го извади от кортовете за първата половина на 2024-а година. Страйкър е левичар, като практикува бекхенд с две ръце, а негов треньор е Дитер Киндлман.

Домо, както е прякорът му, записа две победи до момента на турнира в Стокхолм, надигравайки първо американеца Александър Ковачевич с 2:1 сета (6:4, 5:7, 6:4), а след това и известния италианец Матео Беретини с 2:0 сета [7:6 (6), 6:4] на 1/8-финалите, като по този начин поднесе една от изненадите до момента.

През тази година Страйкър играе повече в надпревари от ниските категории ?Чаланджър“, като записа и две участия в турнира от ATP 250 в Гщаад (Швейцария), където отпадна в първи кръг и в Уинстън Сейлъм (САЩ), губейки във втория си мач там. Той записа и две отпадания в първия кръг на основната схема на ?Уимбълдън“ и US Open.

Доминик Страйкър
Доминик Страйкър от Швейцария (Снимка: БТА)

Как завърши последният мач на Доминик Страйкър?

Швейцарецът достигна до мача с Григор след победа над италианеца Матео Беретини със 7:6 (6), 6:4, който е 42-и в ранглистата, на 1/8-финалите. Това бе първа среща между двамата.

В първия сет Страйкър имаше шанс за пробив в седмия гейм, но го пропусна и така се стигна до тайбрек. В него Беретени поведе с 5:2, а след това имаше сетбол при 6:4 и 6:5, но младият швейцарец не се предаде и обърна до 8:6, взимайки първата част.

Беретини опита да отговори още в първия гейм на втория сет, когато изпусна три шанса за пробив, а след това и още две в петия. Страйкър, от своя страна, не успя да се възползва от две възможности да вземе подаването на съперника във втория гейм, но го направи в последния момент в десетия гейм, за да затвори мача в своя полза.

22-годишният швейцарец записа пет аса, но цели шест двойни грешки, като спаси и петте шанса за пробив на съперника. Той вкара 61% от първите сервиси и спечели 71% от точките си на него. На второ подаване Страйкър се отчете с 82% вкаран сервис и 61% спечелени точки при него.


Григор Димитров – Доминик Страйкър един срещу друг

Двамата тенисисти не са се срещали до този момент и това ще бъде първи сблъсък помежду им.


По коя телевизия да гледаме мача на Григор Димитров на живо?

Срещата между Григор Димитров и Доминик Страйкър ще бъде предавана в пряко предаване по MAX Sport 1 в HD качество в петък (18 Октомври) и ще стартира не преди 20:50 часа. За съжаление, онлайн мачът няма да бъде излъчван у нас, а който иска може да го намери в добрите стари платформи за стриймове в интернет.


Прогноза за мача Григор Димитров – Доминк Страйкър

Определено Григор Димитров е далеч по-класният съперник от двамата и на хартия не би трябвало да изпита затруднения срещу швейцареца, който е извън Топ 300 ва ранглистата. Въпреки това, с двете си победи до момента, включително над Матео Беретини, Страйкър може да се окаже костелив орех.

Прогнозата е за победа на Григор Димитров, но българинът ще трябва да покаже обичайното силно ниво, за да се справи с швейцареца в два сета.

Друг вариант е да се играе да няма три сета в мача или по друг начин казано Доминик Страйкър да не спечели сет.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.